latinica  ћирилица
29/02/2020 |  20:02 | Аутор: СРНА

Мазалица: Скандалозна изјава Станивуковића

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица сматра да народни посланик ПДП-а Драшко Станивуковић није дорастао да буде политичар и да је његова изјава о усташком концентрационом логору Јасеновац скандалозна.
Срђан Мазалица - Фото: РТРС
Срђан МазалицаФото: РТРС

Мазалица сматра да је Станивуковић недорастао као политичар не само да обавља функцију градоначелника за коју се кандидује, него и да буде народни посланик.

Према његовим ријечима, неприхватљиво је да било који представник народа у Нардоној скупштини износи тако скандалозне тезе.

- Питам се да ли је могуће, гдје смо погријешили, да постоје људи који не схватају не само основна идентитетска питања за српски народа, него да имају такав однос према најдубљим српским трагедијама - рекао је Мазализа за Алтернативну телевизију.

Алтернативна телевизија данас је пренијела да је Станивуковић током синоћњег гостовања на сарајевској Фејс телевизији, између осталог, рекао је да у Јасеновцу није било геноцида већ сматра да се тамо десио велики злочин.

У реаговању поводом његових изјава које је изнио синоћ, Становиковић је навео да приликом свог гостовања није негирао геноцид у Јасеновцу.

- Рећи да је нешто велики злочин не негира геноцид у Јасеновцу и НДХ - рекао је Станивуковић.

Члан Одбора за изградњу меморијалног центра Доња Градина Дарко Бањац истакао је да да изјаве Станивуковића показују да нема ни основно знање о страдању сопственог народа.

- У Јасеновцу се десио геноцид, јер је постојала намјера Независне државе Хрватске да уништи један народ. Знамо законе које је Хрватска донијела, једну трећину покатоличити, једну трећину протјерати, трећину поубијати - подсјетио је Бањац у изјави за Алтернативну телевизију.