latinica  ћирилица
29/02/2020 |  20:10 | Аутор: РТС

Партизан убједљив у Новом Месту

Кошаркаши Партизана савладали су као гости екипу Крке са 76:61, у утакмици 20. кола АБА лиге.
Партизан - Крка  (Фото:Krka/Drago Perko/kosarka.si) -
Партизан - Крка (Фото:Krka/Drago Perko/kosarka.si)

Црно-бијели меч у Новом Месту преломили још у првом полувремену, када су стекли 20 поена предности.

Партизан је тако направио још један крупан корак ка освајању првог мјеста после лигашког дијела такмичења и освајању пол-позиције пред плеј-оф, које носи предност домаћег терена до краја такмичења.

Изабраници Андрее Тринкијерија одиграли су фантастично прво полувремену, у којем су стекли 20 поена предности, коју су са лакоћом одржали до краја меча.

Црно-бијели су већ у првих 10 минута направили двоцифрену предност (25:15), а после шутерске клинике у других 10 минута, разлика је износила 20 поена (47:27).

У наставку меча ритам је био знатно спорији, Партизан је чувао стечену предност, а за навијаче Партизана битна је информација да је свој први меч одиграо Брајан Ангола, последња аквизиција освајача Купа Србије.

Најефикаснији у побједничкој екипи био је Стефан Бирчевић са 17 поена (тројке 4/5) и пет скокова, Маркус Пејџ додао је 12 (тројке 4/6), а Ангола је уписао пет поена, пет скокова и двије асистенције за 15 одиграних минута.

У екипи Крке најбољи је био Далибор Ђапа са 16 постигнутих поена.

Партизан до краја лигашког дијела такмичења игра још двије утакмице, против Мега на свом терену и против Цибоне у гостима, а побједе у та два дуела донијеће и прво мјесто на табели пред плеј-оф регионалне лиге.