latinica  ћирилица
29/02/2020 |  20:59 ⇒ 21:33 | Аутор: СРНА

Јединство Срба гарант опстанка (ФОТО)

Срби су много јачи када су уједињени, а гарант њиховог опстанка је култура јер прелази све границе и нема пасоша који је може зауставити, поручено је са трибине Уједињене Српске "Буђење српског јединства".
Требиње - Трибина Уједињене Српске - Фото: СРНА
Требиње - Трибина Уједињене СрпскеФото: СРНА

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је новинарима да је јединство једини спас и прави пут за српски народ.

- За српску културу и српски народ који темељи и баштини вриједности старе више од 1.000 година не постоји границе и нема тога пасоша који може да блокира наше заједништво и нашу културу - навео је Стевандић.

Он је истакао да се вечерашња трибина, на којој се демонстрира заједништво, одржава први пут и да су ту присутни и представници политичког живота из Србије и Црне Горе.

- Нама је ово понос и то ћемо да наставимо и покажемо када смо заједно много смо јачи и бољи и можемо да рачунамо једни на друге - истакао је Стевандић.

Трибина у Требињу (Фото: РТРС)

На трибини, на којој се говорило о актуелним догађајима и односу према српском народу у Републици Српској, БиХ и Црној Гори, осим представника Уједињене Српске грађанима у требињском Културном центру су се обратили потпредсједник Народне скупштине Србије Верољуб Арсић и предсједник посланичког клуба Демократског фронта у Скупштини Црне Горе Милутин Ђукановић.

Ђукановић је истакао да је поносан што је вечерас са Србима из Републике Српске и Србије, те да сам назив трибине најбоље говори о процесима који се тренутно дешавају у српском народу.

- Ми желимо да оваквих сусрета буде што више, да сљедећи пут будемо домаћини ми, Срби из Црне Горе - навео је Ђукановић.

Према ријечима Арсића, Србија поручује да нико нема право да забрани да се Срби у региону удружују, размјењују искуства и помажу једни другима.

- Ово је један скуп који даје подршку миру у региону и жељу да српски народ учествује и помаже његовом развоју, као и да очува своје јединство - рекао је Арсић.