latinica  ћирилица
29/02/2020 |  21:03 ⇒ 21:50 | Аутор: СРНА

Додик: Жене заслужне су за успјех друштва (ФОТО)

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да су жене снажан дио ове странке и да су заслужне за успјех цјелокупног друштва.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Жене су снажан дио наше организације и посвећене су нашим политикама. Као што то бива и у обичном животу, на женама почива и успјех друштва - рекао је Додик.

Додик је прецизирао да су од 60 општина у Републици Српској у пет жене начелници и то искључиво из СНСД-а, а да је, када је ријеч Федерацији БиХ, само једна.

Према његовим ријечима, у СНСД-у је веома упечатљива и видљива структура жена у посланичком клубу, у одборничким клубовима и у руководству.

Прослава осмог марта у Зворнику (Фото: РТРС)

Додик је у Зворнику на централној прослави 8. марта, коју организује Актив жена СНСД-а, објаснио да се традиционално окупљају поводом овог празника, који је честитао свим женама.

- СНСД ово традиционално чини и овдје су све наше активисткиње из цијеле Републике Српске. Желимо им све најбоље и захваљујемо им за оно што су учиниле - рекао је Додик.

Он је најавио да ће пиром Републике Српске бити одржани скупови поводом 8. марта на којима је планирано да се појави више од 50.000 жена.