latinica  ћирилица
29/02/2020 |  21:57 ⇒ 21:58 | Аутор: СРНА

Трамп: Разматра се могућност затварања границе са Мексиком

САД разматрају затварање јужне границе са Мексиком због контроле ширења вируса корона, рекао је вечерас амерички предсједник Доналд Трамп.
Доналд Трамп (Фото: newyorker.com) -
Доналд Трамп (Фото: newyorker.com)

Влада Мексика саопштила је синоћ да је регистровала три случаја инфекције вирусом корона код три мушкарца која су недавно посјетила Италију.

На питање новинара у Бијелој кући да ли разматра затварање границе са Мексиком Трамп је рекао да та могућност постоји, али се нада да до тога неће доћи.

Потпредсједник САД Мејк Пенс, задужен за одговор САД на епидемију вируса корона, рекао је данас да ће администрација забранити улаз лицима који нису аемрички држављани, а у посљедњих 14 дана посјетили су Иран и путују из других земаља.

Пенс је рекао да је Стејт дипартмент подигао на ниво 4 упозорење "Не путујте" за регионе Јужне Кореје и Италије, који су погођени епидемијом.

Он је нагласио да ће Стејт департмент сарађивати са Италијом и Јужном Корејом у смислу медицинског прегледа за сва лица која желе да посјете САД.

Трампова админстрација саопштила је раније да ће активирати федерални закон о одбрани да би се повећала производња маски, рукавица, службене одјеће и других предмета у вези са епидемијом.