latinica  ћирилица
01/03/2020 |  16:25 ⇒ 16:29 | Аутор: Блиц

Атлетичари Србије од сада у Српском атлетском савезу

Атлетски савез Србије мијења досадашњеи назив, саопштио је предсједник Веселин Јевросимовић, након што је једногласном одлуком 74 делегата, на Изборној скупштини АС Србије добио нови мандат од четири године, што значи да ће остати на челу српске атлетике до 2024. године.

Јевросимовић је истакао да ће организација на чијем је челу промијенити име у Српски атлетски савез док ће на енглеском назив бити бити ""Serbian athletics federation", скраћено "SAF".

Веселин Јевросимовић као предједник, а Слободан Бранковић, као директор, остају на челним функцијама у српској атлетици.
Делегати су једногласно усвојили и останак Слободана Бранковића на позицији директора Савеза као и нови Управни и Надзорни одбор.

За чланове новог састава Управног одбора изабрани су: Веселин Јевросимовић, који је по функцији предсједник УО као први човјек српске атлетике, затим Снежана Пајкић као потпредсједница, а чланови су Стеван Зорић, Драган Здравковић, Бранислав Ђурић, Дарко Радовановић, Драган Пешикан, Марина Филиповић, Срећко Миодраговић, Мирослав Кубурић, Радомир Радовановић, Владан Јовићевић и Драган Бабић.

За чланове Надзорног одбора изабрани су Душан Вулевић, Зоран Матијевић и Дамир Марковић.