latinica  ћирилица
03/03/2020 |  18:36 ⇒ 04/03/2020 | 07:55 | Аутор: РТРС

Предсједништво СДС: Нема коалиције са СНСД у Бијељини

Предсједништво СДС-а одбацило је споразум о коалиционој сарадњи СДС-а и СНСД-а у Бијељини. Одлука је непромјењива, саопштио је лидер СДС-а Мирко Шаровић, након сједнице Предсједништва, која је трајала више од четири сата.

Шаровић је након сједнице рекао да је Предсједништво одбацило овај споразум као неприхватљив за странку, те да је то примио на знање и Мићић.

Он је навео да не постоји било какав основ за сарадњу, изузев Сребренице, нити за једну локалну заједницу. Рекао је да су сви у Предсједништву СДС-а гласали за овакав став, осим једног члана.

- Одлуком Предсједништва, СДС ће у Бијељини имати свог кандидата, коалиција са СНСД-ом не долази у обзир - истакао је Шаровић и додао да ће то бити Мићић, уколико се он, како каже, и даље види у оваквом СДС-у, без коалиције са СНСД-ом.

Он је нагласио да не постоји механизам да СДС Бијељина настави преговоре са СНСД-ом.

Предсједник СДС-а је рекао да су сви учесници дужни да се придржавају одлуке Предсједништва и да се она мора поштовати. Додао је да је потребно направити апсолутни отклон од политике /лидера СНСД-а/ Милорада Додика.

- Може било ко да преговара са СНСД-ом, али не као СДС, већ изван СДС-а - рекао је он.

Предсједник Градског одбора Бијељина присуствовао је сједници Предсједништва, али није желио било шта да коментарише. Јуче је јасно поручио да споразум о коалицији са СНСД-ом подразумијева 12 пројеката битних за Семберију.

- Сви они који су против споразума не воле град, Семберију, не размишљају на начин да смо одговорни према грађанима и да ми у локалној заједници радимо пројекте - рекао је Мићић.

О могућим санкцијама према Мићићу није расправљано. Шаровић је најавио да Мићић остаје кандидат СДС-а за градоначелника Бијељине на октобарским изборима, уколико себе види у тренутним односима.