latinica  ћирилица
04/03/2020 |  10:54 ⇒ 13:31 | Аутор: ТАНЈУГ

Нећемо бити паркинг за мигранте, али показаћемо солидарност

Предсједник Србије Александар Вучић истакао је данас, поводом изјава Бошка Обрадовића о мигрантима, да неће дозволити да Србија буде паркинг за мигранте, али да ћемо показати солидарност.
Александар Вучић (Фото: predsednik.rs) -
Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

 – Нећемо дозволити да Србија буде паркинг за било кога, као што су говорили лажови да ће бити 400.000 миграната у Србији. О томе неће да брине неко ко је неодговоран. Увијек ћемо показати солидарност са избеглицама – рекао је Вучић и додао да неће дозволити ни да неодговорни људи угрожавају безбједност и одређују судбину земље.

Нагласио је да ће Србија, ако то буде потребно, одлучити да нико не уђе у земљу, и додао да неће дозволити "да се јуначимо над људима над којима је лако јуначити се".

– Не могу да коментаришем пресипање Кока коле и воде, и тога како ћемо сви да постанемо црнци и мало потамнели. Не могу да говорим о расистичким теоријама. Није он уносио сигурност у земљу, а ни Ђилас, Јеремић или било ко од њих, већ су то учинили други одговорни људи у најтежој мигрантској кризи – истакао је Вучић у јутарњем програму ТВ Пинк.

Указао је да је рекао да се полиција пошаље у Шид и гарантује безбједност, што се и догодило па су грађани Шида задовољни и осјећају се неупоредиво сигурнији.

– Не морамо да показујемо своје ксенофобно фашистичко лице само зато што неко мисли да ће му то донијети неки политички поен – казао је он.

Вучић се осврнуо и на изјаве на једном скупу у Браничевском округу, гдје је неко од политичких противника тврдио да је одређено земљиште за мигранте.

– То је да станете и не повјерујете да такве ствари измишљају. Да се радило о неком земљишту у близини границе са Сјеверном Македонијом, па да се повјерује, али како у Браничевском округу – упитао је он.