latinica  ћирилица
04/03/2020 |  11:33 ⇒ 18:40 | Аутор: РТРС

Куп БиХ: Борац против Жеље циља полуфинале

Фудбалери Борца вечерас играју утакмицу четвртфинала Купа Босне и Херцеговине. Биће ово прилика за поправни послије пораза у суботу од Сарајева, у оквиру Премијер лиге. "Црвено - плави" ће данас одрадити једну од двије утакмице казне са затвореном сјеверном трибином коју су зарадили због неспортског понашања навијача у дуелу са Сарајевом. Утакмица Борац – Жељезничар почиње у 18 часова.

Прољећни дио сезоне није почео онако како су у Борцу прижељкивали. Након ремија у Широком Бријегу, Борац је у дербију изгубио од Сарајева због чега је пао на четврту позицију на табели. Поправни испит екипа Бранислава Крунића има у виду Жељезничара у Купу БиХ. У овој фази игра се једна утакмица и успјех би Борцу добродошао.

- Урадили смо анализу претходног сусрета, извукли смо поуке, а чека нас меч у којем нема поправног. Побједа нас води у полуфинале и у неки повољан жријеб у којем можемо да очекујемо лакшег противника, тако да нам ова утакмица много значи - нагласио је Бранислав Крунић, тренер Борца. 

Одбрана Борца биће јача за Марка Јовановића који, због жутих картона, није био учесник дуела са Сарајевом. Очекује се већа минутажа за Зиљкића и боља партија задњег појачања Горана Закарића и остатка црвено плавих.

Дуел Борца и Жељезничара је у вечерњем термину од 18 часова иако је у суботу дошло до пожара на инсталацијама једног од рефлектора. Одлучено је да главни судија буде Приједорчанин Лука Билбија.

У осталим сусретима 1/4 финала Купа БиХ састају се: Рудар Какањ - ГОШК (Габела), Зрињски (Мостар) - Тузла сити, Широки Бријег - Олимпиц (Сарајево).