latinica  ћирилица
04/03/2020 |  15:52 ⇒ 16:05 | Аутор: СРНА

Српска не смије дозволити формирање мигрантских центара на својој територији

Предсједник Одбора Народне скупштине Републике Српске за безбједност Дарко Бабаљ нагласио је да Српска не смије да дозволи формирање мигрантских центара на својој територији, већ треба искључиво да помогне у рјешавању проблема у вези са очекиваним погоршањем ситуације када је ријеч о мигрантској кризи.
Дарко Бабаљ (фото:Х.М.кlix.ba) -
Дарко Бабаљ (фото:Х.М.кlix.ba)

- Република Српска треба да настави да се понаша као и до сада - у складу са закључцима који су већ донесени - рекао је Бабаљ Срни.

Према његовим ријечима, ситуација је забрињавајућа и изискује јачање координације између Савјета министара и влада Републике Српске и Федерације БиХ.

- Стратегије које су усвојене морају бити примијењене, али је проблем што ресурси којима БиХ располаже нису довољни да сачувамо своју границу. Ово је проблем којем треба најозбиљније приступити и изнаћи рјешење које најмање боли све стране - указао је Бабаљ, који је посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске.

Бабаљ је оцијенио да је БиХ мали играч у великој игри каква је мигрантска криза и да ће бити добро ако бар буде умањена штета коју она носи са собом.