latinica  ћирилица
04/03/2020 |  17:05 ⇒ 17:36 | Аутор: СРНА

Мигранти покушали насилно да уђу у камп, ухапшена шесторица

Већа група миграната насилно је покушала ући у прихватни камп за мигранте "Бира" у Бихаћу, а том је приликом због нарушавања јавног реда и мира слободе лишено шест држављана Пакистана, рекао је Срни портпарол МУП-а Унско-санског кантона Але Шиљдедић.
Мигранти - Фото: Screenshot/YouTube
МигрантиФото: Screenshot/YouTube

Према његовим ријечима, све се догодило синоћ око 19.30 часова, кад је око 200 миграната који немају право боравка у кампу "Бира", насилно покушало да уђе у камп.

- Морали смо упутити појачање с обзиром на број људи који су учествовали у овом догађају - додао је Шиљдедић.

Он је рекао да су лица лишена слободе предата Служби за послове са странцима и да је затражено њихово измјештање с подручја овог кантона.

Шиљдедић је навео да је процјена да тренутно изван кампова на подручју Унско-санског кантона борави хиљаду до хиљаду и по људи, и да свакодневно у овај дио Федерације БиХ долазе нови мигранти.

- Они се налазе у напуштеним просторима некадашњих предузећа, напуштеним приватним објектима, јавним просторима, зеленим површинама - објаснио је Шиљдедић, истичући да ово није само проблем Бихаћа него и Велике Кладуше, те Цазина.

Портпарол МУП-а Унско-санског кантона додао је да се са доласком љепшег времена очекује повећање броја миграната, али да полиција чини све да се очува безбједност грађана, као и миграната.