latinica  ћирилица
05/03/2020 |  09:30 ⇒ 13:51 | Аутор: РТРС

Затворена школа "Бранко Ћопић" у Бањалуци (ВИДЕО)

Након што је потврђен други случај појаве вируса корона код једног ученика у Основној школи "Бранко Ћопић" Бањалука, градоначелник Игор Радојичић је рекао да су сви ученици ове школе јутрос враћени кући.
Игор Радојићић - Фото: РТРС
Игор РадојићићФото: РТРС

- До понедјељка неће бити наставе и за то вријеме извршићемо дезинфекцију објекта - додао је Радојичић.

Он је нагласио да за сада нема симптома код било кога из школе.

Радојичић је подсјетио да је Градски штаб за ванредне ситуације 26. фебруара одржао прву сједницу и увео дневно праћење епидемиолошке ситуације у граду због могућности да се из земаља региона у којима су забиљежени случајеви вируса корона зараза пренесе на територију Републике Српске.

- Дом здравља који као примарна здравствена заштита треба да пружи прву подршку грађанима данас ће са својим службама изнијети прве превентивне прегледе ђака у Основној школи "Бранко Ћопић" - рекао је Радојичић.

Он је поручио да су потребне појачане хигијенске мјер, које ће предузимати и надлежни градски органи.

- Пратићемо стање у предшколским и школским објектима - навео је Радојичић.

Према његовим ријечима, старији и лица са хроничним обољењима треба да смање кретање и избјегавају јавна окупљања јер су ризична групација.

Градоначелник Бањалуке сматра да за сада нема разлога да се јавне активности и догађаји отказују или помјерају, јер је ријеч о једној породици и превентивним мјерама у једној школи.

Повезане вијести:

Два случаја вируса корона у Српској; Заражено и дијете (ВИДЕО)