latinica  ћирилица
05/03/2020 |  18:21 | Аутор: РТРС

Предавање видео-линком за студенте медицине у Фочи

За студенте шесте године медицине у Фочи, први пут на Универзитету у Источном Сарајеву, одржано је предавање видео-линком. Студенти су пратили предавање професора Ранка Шкрбића декана Медицинског факултета у Бањалуци.

Предавање за студенте завршне године медицине из фармакогенетске интеракције међу лијековима. Предавање професора Ранка Шкрбића из Бањалуке слушала је и Јелена Појужина. Уз предаваче са катедре и она је имала питање за професора.

- Мислим да је занимљиво у том смислу интерактивно. Можемо да постављамо питања, а доктор нам одговара - рекла је Појужина, студенткиња 6.медицине, Медицински факултет Фоча.

Шефица Катедре за фармакологију Медицинског факултета Фоча Драгана Соколовић истакла је да овакав вид предавања јако пуно значи.

- Некад и немамо доступност предавача или неке теме које ми обрађујемо из фармакологије , које обрађујемо кроз базичну , клиничку фармакологију можемо да ставимо пуни ефекат тако да ће наши студенти добити корисне информације - додала је она.

Предвиђено је да се оваква предавања редовно одржавају.

- Одлука колегијума декана и Вијећа да свака катедра током године изабере барем једно предавање и ми овдје ћемо држати предавање бањалучким студентима - навео је Дејан Бокоњић декан Медицинског факултета Фоча.

Декан Медицинског факултета Бањалука Ранко Шкрбић додао је да је ова технолошка ствар иновација коју обилато користие и користиће у наредном периоду.

- Мислим да ће смањити трошкове непотребног путовања и професора и студената - сматра Шркбић.

На фочанском и бањалучком медицинском факултету, коришћењем савремених технологија, и наставници су слушали предавања стручњака са престижних универзитета у Европи и Америци.