latinica  ћирилица
06/03/2020 |  18:43 ⇒ 20:05 | Аутор: РТРС

Бањалука: Три године рада Факултета безбједносних наука

Факултет безбједносних наука Универзитета у Бањалуци обиљежио је три године рада. Промовисано је 20 дипломираних правника безбједности.

На свечаности поводом обиљежавања три године рада и Дана Факултета безбједносних наука у Бањалуци, студентима су уручене дипломе, а истакнутим појединцима захвалнице.

- Тренутно сам приправник у Полицијској управи Бањалука, а моји даљи планови су да се усавршавам и да свој рад наставим у министарству - рекла је Бranka Ђајић дипломирани правник безбједности.

Факултет безбједносних наука, као најмлађа чланица Бањалучког универзитета, привлачи пажњу великог број средњошколаца.

- Сваке године на Дан Републике наши студенти учествују у свечаном дефилеу, а патриотизам се види из броја добровољних давалаца крви - истакао је Предраг Ћеранић декан Факултета безбједносних наука у Бањалуци.

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин додао је да постоје организационе јединице које су старије у односу на овај факултет.

- Али, ова млада организациона јединица не заостаје у погледу учешћа у међународним пројектима - додао је Гајанин.

Предсједница Жељка Цвијановић нагласила је да ће институције Републике Српске бити на располагању факултету, али и подсјетила на његов значај за даљи развој Српске.

- Разумијемо колико је њихова улога важна у изградњи стабилне будућности Српске и драго ми је што сам у претходном мандату подржала усвостављање овог факултета, разумјевши колико је важно да имамо овакву кадровску основу - додала је Цвијановићева.

Факултет безбједносних наука Универзитета у Бањалуци основан је 6. марта 2017. године и настао је надоградњом Високе школе унутрашњих послова.