latinica  ћирилица
09/03/2020 |  14:44 ⇒ 14:49 | Аутор: Агенције

Одборник из Сплита организује бацање чварака на српско-хрватској граници (ФОТО)

Сплитски градски одборник Мартин Паук на свом је Фејсбук налогу објавио како се организује бацање чварака и сланине на границу.

Јасно, ријеч је о његовом покушају хумора у којем алудира на чињеницу да је већина миграната и избјеглица муслиманске вјероисповијести.

- Која је разлика између филмског пса Лесија и илегалног мигранта? - Леси се на крају ипак врати кући", написао је у опису догађаја Паук. "Благослов државне границе чварцима, сланином, шунком и кобасицама. Будући да национална политика нема храбрости подигнути жицу и ограду да нас одбрани, узимамо ствар у своје руке. Понесите што више сухомеснатих производа свињског поријекла за одбрану границе. Бонус бодови за свакога ко доведе живу домаћу свињу, оне ће бити други ред одбране - написао је Паук у опису догађаја.

Фото: Faceboook

Мартин Паук је у сплитско градско вијеће ушао на листи Моста, али их је у међувремену напустио и постао члан "Неовисних за Хрватску". Тамо је остао и након одласка Златка Хасанбеговића.

На изборима за ЕУ парламент, посљедњим у којима је судјеловао, Паук је добио 242 преференцијална гласа. У јавности је често тема због својих екстремно десних ставова.

Тако се, међу осталим, Паук недавно залагао за подизање споменика младом усташи Фрањи Тенти. Што се миграната тиче, он је већ раније предлагао да на границу треба поставити митраљеска гнијезда.