latinica  ћирилица
11/03/2020 |  12:05 ⇒ 12:07 | Аутор: СРНА

Поповић: Болнице поштују инструкције и препоруке (ВИДЕО)

Директор Болнице у Зворнику Иван Поповић изјавио је данас у Бањалуци да ова и остале болнице поштују инструкције и препоруке Института за јавно здравство и Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске које се односе на вирус корона.
Директор болнице Зворник Иван Поповић - Фото: РТРС
Директор болнице Зворник Иван ПоповићФото: РТРС

- Болница Зворник има утврђену процедуру како да се поступа у случају појаве вируса корона - рекао је Поповић новинарима након састанка министра здравља и социјалне заштите Републике Српске Алена Шеранића са руководиоцима болница у Српској.

Говорећи о ситуацији у зворничкој Болници, Поповић је рекао да је претходна година била једна од најуспјешнијих за ову установу када је ријеч о финансијама и броју пружених услуга.

- Добре резултате постигли смо захваљујући смањењу листа чекања и једина смо болница у Републици Српској која нема листу чекања за оперативне захвате - нагласио је Поповић.

Поповић је истакао да су у прошлој години повећани приходи и смањени расходи Болнице Зворник у односу на 2018. годину и да ова здравствена установа, у односу на 2018, има за 10 одсто више љекара.

- Завршен је и међународни тендер за изградњу новог блока болнице и реконструкцију постојећег блока, те за набавку медицинске и немедицинске опреме. Очекујемо да ових дана добијемо сагласнот Владе Републике Српске како би могли потписати уговор са изабраним извођачем радова и почети у мају или јуну - рекао је Поповић.