latinica  ћирилица
12/03/2020 |  15:56 | Аутор: СРНА

Представљена новооснована политичка странка - СПС

У Бањалуци је данас представљена новооснована политичка странка Социјалистичка партија Српске, чији је предсједник Горан Селак, потпредсједник Максим Скоко, а генерални секретар Андреа Дорић.
Социјалистичка партија Српске - Фото: СРНА
Социјалистичка партија СрпскеФото: СРНА

- СПС ће се залагати за изворне програмске циљеве Социјалистичке партије /СП/ која је формирана 1993. године. Наш основни циљ биће залагање за социјалну правду, солидарност и једнакост, односно све оно од чега је одступила СП - истакао је Селак и додао да је подршка матице Србије увијек добродошла.

Селак је новинарима у Бањалуци рекао да ова партија креће у формирање општинских и градских одбора, те ће у априлу или мају одржати страначки конгрес.

- У свим општинама и градовима ићи ћемо са кандидатским листама за одборнике на предстојећим изборима, а у неким општинама и градовима имаћемо своје кандидате за начелнике, односно градоначелнике - додао је Селак.

Он је навео да ће и у Федерацији БиХ СПС имати кандидате за начелнике.

- Позивам све вриједне и добре људе у Републици Српској који хоће да заједно креирамо будућност Републике Српске да нам се придруже, јер желимо да наша дјеца овдје живе и да учествују у креирању и развоју наше Републике Српске - поручио је Селак.

Потпредсједник СПС-а Максим Скоко рекао је да су циљеви ове партије изворни принципи социјалиста.

- Наша основна идеја је да партија припада свим њеним члановима, а не да то буде партија појединца - поручио је Скоко.

Посланици Социјалистичке партије тражили су раније смјену предсједника СП и министра Петра Ђокића, након чега је Ђокић из партије искључио шефа посланичког клуба Максима Скока, те посланика Горана Селака и предсједника регије Крајина Миленка Савановића.