latinica  ћирилица
16/03/2020 |  16:21 ⇒ 19:10 | Аутор: СРНА

Усвојена уредба с циљем спречавања поскупљења

Министарка трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић изјавила је да је Влада данас усвојила Уредбу о враћању цијена на ниво од 5. марта када је у Српској потврђен први случај лица зараженог вирусом корона.
Сузана Гашић - Фото: СРНА
Сузана ГашићФото: СРНА

- Цијене које су биле 5. марта остају на снази и за убудуће док траје ситуација у којој се налазимо - рекла је Гашићева након ванредне сједнице Владе.

Према њеним ријечима, на овај корак су се опредијелили како би пружили додатну сигурност грађанима.

- На овај начин желимо да укажемо људима да нема разлога за панику. Наше тржиште је уредно снабдјевено, имамо довољне количине свих основних животних намирница, а уредан је и проток робе. Грађани могу да буду сигурни да неће бити безразложног повећања цијена основних животних намирница - нагласила је Гашићева.

Она је додала да Влада чини све што може да задржи редовно функционисање друштва.

- Нема потребе за стварање залиха, а цијене држимо под контролом. Сви треба само да будемо самодисциплиновани и да се придржавамо мјера које су прописали Мининистарство здравља и Институт за јавно здравство јер ћемо пратећи инструкције и упуства сви допринијети томе да што прије и на безболнији начин изађемо из ове ситуације - рекла је Гашићева.