latinica  ћирилица
16/03/2020 |  19:25 ⇒ 20:39 | Аутор: РТРС

Додик: Чинимо све како бисмо смањили могућност ширења заразе (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је вечерас у Сарајеву да сви морамо бити свјесни озбиљности ситуације, те да институције чине све како би смањиле могућност ширења заразе вирусом корона.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је, на конференцији за новинаре након ванредне сједнице Предсједништва БиХ, рекао да је битно да грађани остану код куће и да се придржавају мјера, како би се спријечило ширење вируса који би могао да нанесе велику штету.

- Морамо да знамо, ми нисмо дошли да причамо бајке, да је вирус опасан и да ће промијенити наш начин живота. Вирус који је ушао у Републику Српску и БиХ је дошао са Запада. Наши људи који тамо раде донијели су вирус - реклао је Додик и нагласио да је Република Српска предузели низ мјера у циљу спречавања ширења вируса.

Он је истакао да Аустија и Њемачка већ депортују поједине бх. држављане, јер је њихов здравствени систем преоптерећен.

Српски члан Предсједништва БиХ је рекао да је лоша одлука земаља ЕУ да не извози медицинску опрему.

- То је веома лоше за нас. То им нећемо заборавити. Дошли смо у позицију да се сналазимо - навео је он.

Ванредној сједници Предсједништва БиХ присуствовали су предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, премијери Републике Српске и Федерације БиХ Радован Вишковић и Фадил Новалић, министар здравља и социјалне заштите Српске Ален Шеранић, те градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић.

Присуствовали су и министар безбједности у Савјету министара Фахрудин Радончић, министар спољне трговине и економских односа Сташа Кошарац и министарка иностраних послова Бисера Турковић.