X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Твоје лице звучи познато
18/03/2020 |  20:26 ⇒ 19/03/2020 | 08:16 | Извор: СРНА

Донесена одлука: Шатори на граници, ангажоване Оружане снаге

Предсједништво БиХ на данашњој ванредној сједници донијело је Одлуку о ангажовању Оружаних снага БиХ за потребе пружања помоћи цивилним органима у превенцији и спречавању ширења вируса корона у посебним објектима /шаторима/ за смјештај лица која долазе у БиХ из иностранства.
Предсједништво БиХ -
Предсједништво БиХ

У саопштењу из Предсједништва БиХ наводи се да је министар одбране Сифет Поџић овлаштен да унутар БиХ, на захтјев надлежних институција на нивоу БиХ, ентитетских институција и институција Брчко дистрикта може ангажовати и употријебити неборбена материјална и техничка средства Оружаних снага са припадајућим персоналом за потребе пружања помоћи цивилним органима у превенцији и спречавању ширења вируса корона.

Министар одбране ће својом наредбом утврдити потребне персоналне и неборбене материјалне ресурсе Оружаних снага БиХ за реализацију активности из одлуке Предсједништва БиХ.

Током реализације задатака из ове одлуке, Оружане снаге БиХ ће успоставити потпуну сарадњу и координацију са надлежним цивилним органима на свим нивоима власти у БиХ.

Овлаштење за ангажовање Оружаних снага БиХ важи 30 дана, а одлука Предсједништва БиХ ступа на снагу даном доношења.