latinica  ћирилица
19/03/2020 |  12:37 | Аутор: СРНА

Ћулум: Полиција ће контролисати улазак грађана

Полиција Републике Српске ће, у складу са наредбом Републичког кризног штаба, у близини свих граничних прелаза у Српској контролисати улазак грађана, изјавио је Срни директор Полиције Српске Дарко Ћулум.
Дарко Ћулум - Фото: СРНА
Дарко ЋулумФото: СРНА

- Полиција ће контролисати грађане ради утврђивања да ли су им издата рјешења о обавезној самоизолацији. У случају да се не придржавају самоизолације чине кривично дјело за које је запријећена казна до двије године затвора, те прекршај за који је предвиђена новчана казна од 1.000 КМ - упозорио је Ћулум.

Он је напоменуо да све мјесно надлежне полицијске управе имају обавезу да ставе контролне тачке у близини свих граничних прелаза у Републици Српској, истичући да је ова наредба на снази од синоћ.

Ћулум је додао да полицијске патроле неће ометати рад граничне полиције и републичких инспектора на граници.

Од јутрос се код граничног прелаза у Костајници налази пункт МУП-а Републике Српске чији припадници провјеравају и евидентирају лица која су прешла преко границе у оквиру активности превенције ширења вируса корона.

Комунална полиција, у пратњи општинског санитарног инспектора и припадника МУП-а Српске, врши провјере особа којима је наложена самоизолација и јуче је утврђено да су сви поштовали наложене мјере.