latinica  ћирилица
20/03/2020 |  07:57 | Аутор: СРНА

Појачана фреквенција теретњака у Броду, Каракају, Рачи, Градишци

Појачана је фреквенција теретних возила на улазу у БиХ на граничним прелазима Брод, Каракај и Рача, на Павловића мосту на излазу, а на прелазу Градишка у оба смјера, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Камиони угрожавају безбједност, Брод - Фото: РТРС
Камиони угрожавају безбједност, БродФото: РТРС

Због предострожности од ширења вируса корона, Хрватска, Србија и Црна Гора су затвориле све граничне прелазе према БиХ.

Улазак у те земље дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

Јутрос од 8.00 часова у Србију неће моћи да пређе нико, осим возача теретних возила.

Из Ауто-мото савеза Српске апелују да возачи унутар БиХ путују само у неопходним ситуацијама и да се придржавају мјера заштите од новог вируса.

Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ
/ФБиХ/ одвија несметано.

Почела је изградња искључне траке у Залужанима, на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац, у десној коловозној траци из правца Бањалуке, због чега ће бити измијењен режим у одвијању саобраћаја.

На релацији Мел Подврсник-Требиње-гранични прелаз Клобук до 23. марта кретаће се вангабаритни терет, па је неопходна опрезнија вожња и поштовање лица из пратње.

До 25. марта на релацији МЕЛ Луке-Власеница-Хан Пијесак-Соколац-Рогатица-МЕЛ Прача-МЕЛ Устиколина-Фоча кретаће се вангабаритни превоз.

У току је реконструкција дионице магистралног пута Чатрња-Градишка, због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

На дионици магистралног пута Бањалука два-Српске Топлице за вријеме изградње моста преко ријеке Врбас мијења се режим саобраћаја и регулише привременом сигнализацијом.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак, у мјесту Клакар Доњи, од 8.15 до 15.05 часова радним данима су актуелне повремене обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Због деминирања на дионици магистралног пута Пелагићево-Градачац, у мјесту Турић Просјек, од 8.15 до 15.05 часова радним данима, актуелне су повремене обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Због изградње моста на ријеци Сави, измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-граница Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Данас почиње изградња водоводне мреже, због чега ће бити измијењен режим у одвијању саобраћаја на регионалном путу Ламовита-Стари Мајдан.

У току је санација клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, и радним данима од 7.00 до 17.00 часова саобраћај буде повремено обустављен максимално пет минута.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, на деминерском радилишту "МСП Горњи Божинци" од 8.15 до 15.05 часова радним данима саобраћај буде повремено обустављан, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце на снази је обустава саобраћаја сваки дан, осим недјеље, од 9.00 до 15.00 часова. Саобраћај је за вријеме обуставе преусмјерен на путне правце Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град и Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град. Изван времена обуставе, одвија се једном траком уз регулацију свјетлосном сигнализацијом.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном траком. Једном траком саобраћа се и на регионалном путу Прибој-Лопаре, у насељеном мјесту Прибој, преко моста на Лабуђанској ријеци, због оштећења моста.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјенично, саобраћа се на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел "Врандук", током дана саобраћај се одвија двосмјерно од 5.00 до 21.00 час. Од 21.00 до 00.30 часова возила се пропуштају наизмјенично, док је од 00.30 до 5.00 саобраћај кроз тунел обустављен.

За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод-Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.