latinica  ћирилица
20/03/2020 |  08:32 ⇒ 12:58 | Аутор: РТРС

Од понедјељка онлајн настава за средњошколце у Српској (ВИДЕО)

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је данас да од понедјељка почиње онлајн настава за средњошколце у Српској.
Наталија Тривић - Фото: РТРС
Наталија ТривићФото: РТРС

Тривићева је навела да тада почиње и онлајн настава за ученике Музичке школе, као и за ученике са потешкоћама у развоју.

- Настава ће се изводити путем интернета, вјероватно путем Гугл платформе или скајпа. Важно је да дјеца од куће раде задатке. Учитељи, наставници и радно особоље радиће све од куће. Најважније је да дјеци пружимо могућност стицања знања - истакла је министарка просвјете и културе.

Она је рекла да се настава на даљину, која се реализује путем телевизије, показала јако успјешном.

- У сарадњи са РТРС-ом, али и другим медијима, реализујемо наставу за средњошколце. Наставници, директори, али и дјеца схватили су озбиљно овај облик наставе и рјешавају постављене задатке. Не желимо да губимо вријеме, желимо да наши ученици стекну знања, па и овако на даљину. Настава на даљину није додатна настава, већ посебан облик наставе дефинисан Законом - истакла је Тривићева и додала да је свим школама упућен допис да на седмичној бази достављају извјештаје о реализацији овог пројекта.

Она је поручила да ће школска година бити завршена и да Закон омогућава да ученици након стицања знања на даљину стичу право на полагање завршног испита.