latinica  ћирилица
20/03/2020 |  08:55 | Аутор: СРНА

У Дрвару 21 у самоизолацији, у Гламочу 13, у Грахову двоје

У Дрвару је у самоизолацији 21 особа, у Гламочу 13, а у Грахову двије, а заражених вирусом корона нема.
Дрвар - Фото: РТРС
ДрварФото: РТРС

- У Дрвару је тренутно 21 у самоизолацији, а у Босанском Грахову двоје. Не показују симптоме вируса - рекла је Срни директор Дома здравља у Дрвару Јасна Тица.

Она је апеловала да се сви становници придржавају љекарских савјета и воде рачуна о хигијени и додала да је телефонски број 121 доступан за сва питања.

Директор Дома здравља у Гламочу Антонио Павић рекао је да се у Гламочу 13 људи налази у самоизолацији, немају симптоме вируса и осјећају се добро.

Начелник општине Дрвар Душица Рунић рекла је раније Срни да запослени у Дому здравља у Дрвару раде у веома тешким условима, са минималним бројем радника, без довољно маски, рукавица и средстава за дезинфекцију, а касни им девет плата.

- Они су заиста наши хероји - рекла је Рунићева.

Она је навела да општина Дрвар нема санитарног инспектора, фирму за вршење дезинфекције, епидемиолошка служба се налази у Мостару, а по средства за дезинфекцију се иде у Бањалуку и Ливно.

- У Дрвару је већинско становништво ризична категорија, а нама је остало само да се молимо да се нико не зарази вирусом корона јер ми не можемо да одговоримо проблему - рекла је Рунићева.