latinica  ћирилица
20/03/2020 |  09:10 | Аутор: СРНА

Бијељина: Два пацијента негативна на вирус корона

Два пацијента у Бијељини негативна су на вирус корона и отпуштени су из изолације, саопштено је из Болнице "Свети Врачеви".
Болница Свети Врачеви Бијељина - Фото: РТРС
Болница Свети Врачеви БијељинаФото: РТРС

Пацијент којем је потврђен Ковид-19 налази се у карантину, осјећа се добро, нема температуру и његово опште здравствено стање је стабилно.

Под надзором се налазе 823 особе које су допутовале из подручја заражених вирусом.

Из бијељинске Болнице упућен је апел грађанима да поштују препоруке Владе Републике Српске и Штаба за ванредне ситуације, те да се у ноћним часовима не окупљају у становима и кућама, како не би угрозили своје и друге животе.

- Здравствени радници спремни су да адекватно реагују и заштите здравље становништва, али да бисмо имали добру епидемилошку слику, неопходно је да се придржавате препорука - наводи се у саопштењу.

Вршилац дужности директора Болнице Милица Ловрић позвала је грађане да буду самоодговорни и понашају се у складу са савјетима струке, те да се појачају мјере личне хигијене.

- Тимским радом ћемо се борити са овом пошасти. Имајте повјерења у установе и институције, имајте повјерења у здравстве раднике, јер ми смо ту за све наше грађане - поручила је Ловрићева.