latinica  ћирилица
20/03/2020 |  10:24 ⇒ 11:31 | Аутор: СРНА

Приједор: Настављена акција дезинфекције

У Приједору је ради превенције ширења вируса корона настављена дезинфекција на подручју града, приградских и сеоских насеља у коју су се организовано укључили ватрогасци, воћари са својом механизацијом и омладинци волонтери.
Приједор: Настављена акција дезинфекције - Фото: СРНА
Приједор: Настављена акција дезинфекцијеФото: СРНА

- Ова акција ће се наставити. Ми се и даље боримо и уздамо да ћемо сузбити што више појаву вируса у Приједору - рекао је градоначелник Приједора Миленко Ђаковић новинарима синоћ у Приједору.

Предсједник Удружења воћара Приједор Младен Марјановић рекао је да их је Штаб за ванредне ситуације позвао за једну интервенцију, а да су они предложили проширење сарадње.

Шеф радне групе за дезинфекцију Златко Ритан рекао је да је 15 машина на располагању за други круг дезинфекције која ће обухватити подручје шире од првог круга које би требало да буде покривено до краја данашњег дана.

- Данас ће волонтери помагати дезинфекцију. На реду су запослени из Националног парка "Козара" да нам помогну. Имамо "Електродистрибуцију", Шумско газдинство и друга јавна предузећа која ће дати радну снагу. Ми ћемо обезбиједити машине и материјал и прскаћемо пјешачке стазе, паркове, дјечије играонице и мјеста гдје трактори нису у могућности да приђу. Мислим да ће то постати редован седмични посао - додао је Ритан.

Он је истакао да су у току разговори са тржним центрима који би требало да припремају пакете за доставу и са таксистима о начину доставе.