latinica  ћирилица
20/03/2020 |  10:25 | Аутор: СРНА

Београд: Од вечерас без градског превоза за вријеме полицијског часа

У Београду ће од вечерас, у периоду полицијског часа, бити укинут јавни градски превоз.
Празне улице Београда (фото: SPUTNIK / ПРЕДРАГ ВАСИЉЕВИЋ) -
Празне улице Београда (фото: SPUTNIK / ПРЕДРАГ ВАСИЉЕВИЋ)

Замјеник градоначелника Београда Горан Весић је рекао да ће од 20.00 до 5.00 часова, када важи забрана кретања за све грађане, бити укинут јавни превоз, објављено је на сајту Града Београда.

- Током јучерашњег дана имали смо састанке са Привредном комором Србије и договорено је да се послодавцима препоручи да трећу смјену организују у складу са забраном кретања. Град Београд је спреман да у договору са послодавцима организује директан превоз за раднике - навео је Весић.

Забрана кретања уведена је прије три дана, али до сада превоз послије 20.00 часова није био укинут, како би се послодавцима који имају трећу смјену омогућило да се организују и како изненада не би остали без радника.

Напомињући да у Београду још раде кафићи и ресторани, Весић је захвалио угоститељима који поштују одлуку да угоститељски објекти раде до 19.00 часова.

Он је истакао да ће рад кафића и ресторана у Београду највише зависити од мишљења епидемиолога.

"- Такође, то питање ће зависити и од тога да ли власници угоститељских објеката поштују наређење да у затвореном објекту не буде више од једне особе по метру квадратном, као и да се столови прореде и поставе тако да раздаљина између њих буде најмање метар и по - рекао је Весић.