latinica  ћирилица
20/03/2020 |  10:54 ⇒ 10:58 | Аутор: РТРС

Дервента: Под назором 383 лица, девет у изолацији

У Дервенти је под надзором укупно 383 лица, а девет лица је у изолацији, саопштено је из Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља.
Општина Дервента - Фото: РТРС
Општина ДервентаФото: РТРС

Током претходна 24 часа под надзор је стављено 57 лица. 27 из Аустрије, по три из Њемачке, Србије и Хрватске, 12 из Словеније, два из Албаније, те по један из Холандије, Чешке, Италије, Белгије и Мађарске. 

Пет лица је преузето из аутобуса који је заустављен у Градишци јер су се у њему налазила лица из Брчког која су била у контакту са обољелим од ЦОВИД-19 у Аустрији. Сва лица су колима хитне помоћи у пратњи полиције превезена на кућне адресе и налазе се у кућној изолацији.

Новом наредбом Штаба за ванредне ситуације стриктно се забрањују јавна окупљања, као и рад стоматолошких ординација, приређивача игара на срећу и спортских организацијама свих категорија. Угоститељски објекти , свадбени салони, фитнес центри, дјечије играоница и пијаце не раде од раније.

Занатлијама и услужним дјелатностима дозвољен је рад као и трговина робом широке потрошње, али је и даље ограничен до 18 часова, уз посебне хигијенске мјере.