latinica  ћирилица
20/03/2020 |  12:49 ⇒ 13:31 | Аутор: РТРС

Сви који желе да помогну да се јаве Републичкој управи цивилне заштите (ВИДЕО)

Министарка породице, омладине и спорта Соња Давидовић апеловала је данас на све који желе да пруже помоћ старијим и немоћним лицима док траје ванредна ситуација да се не организују самоиницијативно, већ да то учине посредством Републичке управе цивилне заштите.
Соња Давидовић - Фото: РТРС
Соња ДавидовићФото: РТРС

Она је рекла да велики број грађана жели да пружи помоћ онима којима је то потребно, похваливши ангажман и исказану солидарност, али је упутила молбу да се пријаве на позив Републикчке управе и активности проводе посредством Управе.

Подсјећамо, Републичка управа цивилне заштите саопштила је да волонтери могу послати онлајн пријаву за доставу хране и лијекова лицима у Српској старости изнад 60 година док траје опасност од вируса корона.

Волонтери онлајн пријаву могу попунити на веб страници https://ruczrs.org/covid19.

Давидовићева је, такође, апеловала на грађане да се не окупљају у групама, те да се и приликом боравка на јавним површинама придржавају превентивних мјера.

- На примјер, приликом рекреације у парку, морају да одржавају дистанцу, да воде рачуна о хигијени и осталим превентивним мјерама - навела је она.

Давидовићева је рекла да је Републици Српској регистровано више од 1.000 спортских колектива и организација, те да се разматра могућност помоћи.

- Наредни корак ће бити нека врста помоћи, како би премостили ову ситуацију заједно са нама - рела је Давидовићева.