latinica  ћирилица
20/03/2020 |  13:27 ⇒ 13:27 | Аутор: СРНА

КЦ Војводине: На клиници за инфективне болести седам заражених, троје у тешком стању

На Клиници за инфективне болести Клиничког центра Војводине тренутно је хоспитализовано седам пацијената код којих је доказана инфекција вирусом корона, изјавила је данас управник те клинике Весна Туркулов.
Клинички центар Војводина (фото:dijagonala.com) -
Клинички центар Војводина (фото:dijagonala.com)

Она је у изјави новинарима у Новом Саду, у Холу зграде Покрајинске владе, прецизирала да је троје пацијената прикључено на респираторе и они се и даље налазе у веома тешком општем стању, док је опште стање преосталих заражених задовољавајуће.

- У Клинички центар Војводине, као и у све друге здравствене установе, свакодневно пристижу лијекови и санитетски материјал. Ситуација у Војводини, када је ријеч о вирусу корона, тренутно је под контролом - тврди Туркулова.

Туркулова је грађане подсјетила да се придржавају свих мјера превенције, апелујући прије свега на најстарије суграђане да остану у кућама.

- Молимо све оне који су болесни да се самоизолују, као и оне који су дошли из неког ризичног подручја да се строго придржавају свих савјета и остану у својим кућама - поручила је Туркулова.

Она је још једном подсјетила и на важност одржавања личне хигијене, што чешћег прања руку сапуном и водом, свођење социјалних контаката на минимум, као и на боравак у просторијама са што мање људи, уз одстојања од најмање два метра.

- Све здравствене установе у Војводини су на својим сајтовима објавиле бројеве телефона путем којих грађани могу да комуницирају са својим љекарима у случају да за тим имају било какву потребу - нагласича је Туркулова.