latinica  ћирилица
20/03/2020 |  14:08 | Аутор: СРНА

Петрово: Нема заражених , 111 лица под надзором

У Петрову нема заражених вирусом корона, а под надзором је 111 лица, од којих је двоје било у директном контакту са зараженима, саопштено је из општинског Координационог тима.
Општина Петрово - Фото: РТРС
Општина ПетровоФото: РТРС

Начелник општине Петрово Озрен Петковић донио је нову наредбу којом се до 30. марта забрањује рад свим угоститељским објектима на подручју ове општине.

Забрана рада продужена је и за спортске кладионице, фитнес-центре, дјечије играонице и све спортске клубове, а забрањен је и рад културно-умјетничким друштвима.

Радно вријеме трговачких центара и свих осталих трговинских радњи радним даном је ограничено на период од 7.00 до 18.00 часова а у дане викенда од 7.00 до 12.00 часова.

Петковић је на данашњем састанку Координационог тима информисао чланове о досадашњим активностима спроведеним на терену, гдје је, између осталог, извршена дезинфекција и прање јавних површина.

Он је навео да су дезинфиковане површине код Дома здравља "Озрен", породичних амбуланти у Какмужу и Карановцу, код свих црквених објеката у свим мјесним заједницама и код манастира Озрен.

Површине су дезинфиковане и код свих школских објеката са подручним одјељењима, дезинфикована су и сва дјечија игралишта, простор испред зграде општине, Полицијске станице, поште у Петрову, простор око Дома младих у Петрову и Трг Немањића, као и унутрашњост свих јавних објеката на подручју општине.

Петковић је рекао да је прије два дана формиран Тим за помоћ и подршку, који већ врши доставу намирница и лијекова лицима у кућној изолацији или старим и изнемоглим лицима, који су помоћ затражили позивом на један од три објављена телефонска броја.

Он је позвао на одговорно понашање сва лица која су из иностранства допутовала на пордручје општине Петрово и која морају бити у кућној изолацији јер ће у супротном сносити кривичну одговорност.

Свим осталим грађанима препоручено је да предузму све потребне санитарно-хигијенске мјере у складу са препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, те да своје кретање сведу на минимум, односно своје домове напуштају само у случају пријеке потребе.