latinica  ћирилица
20/03/2020 |  15:07 | Аутор: СРНА

Талић: Биће разматране мјере за ублажавање посљедица

Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић рекао је Срни да ће градски парламент, након смиривања ситуације у вези са вирусом корона, разматрати одлуке за ублажавање посљедица - од друштвених до привредних.
Зоран Талић - Фото: РТРС
Зоран ТалићФото: РТРС

Након што је одгођена сједница Колегијума и Скупштине града Бањалука због вируса корона и ванредне ситуације у Републици Српској, он је рекао да је незахвално прогнозирати тачан датум одржавања сједнице градског парламента.

Шеф Штаба за ванредне ситуације градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић констатовали су да је од изузетног значаја да се одборницима достављају препоруке и закључци са сједница штабова, како би били упознати о свим активностима, с обзиром на то да нису чланови штаба за ванредне ситуације.

Талић је истакао да се, након што се ситуација смири, мора спремно ући у рјешавање потешкоћа.

- Комплетан штаб на челу са гадоначелником Игором Радојичићем ради изузетан посао, јасно су постављена правила и процедуре како се функционише, као што је то случај и са другим службама на локалном, републичком и заједничком БиХ нивоу - каже Талић.

Посебну захвалност Талић је упутио запосленима у здравственим установама који, раде 24 часа дневно и чине надљудске напоре, како би помогли свим грађанима.

Он је захвалио и друштвено одговорним компанијама које су несебично и одговорно ставиле на располагање све ресурсе да би ситуација што прије била превазиђена.

Талић је истакао да је у ванредној ситуацији охрабрујућа чињеница да грађани Републике Српске показају висок степен свијести и одговорности, чиме се знатно доприноси у контролисању ширења и сузбијања корона вируса.

- Овом приликом их позивам још једном да се придржавају мјера, упутстава и савјета које дају институције на свим нивоима - рекао је Талић.