latinica  ћирилица
20/03/2020 |  15:29 | Аутор: СРНА

Послодавци морају да издају потврду о ангажовању возача

Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас закључак којим се послодавцима са сједиштем у Републици Српској налаже да издају потврду о ангажовању возача у међународном превозу робе у току ванредне ситуације.
Републички штаб за ванредне ситуације -
Републички штаб за ванредне ситуације

Овај закључак усвојен је у сврху праћења рада возача у међународном превозу робе у условима проглашене ванредне ситуације у Републици Српској.

Потврда се издаје за возача који је запослен код послодавца и ангажован на превозу робе у међународном друмском саобраћају, а тиме ће бити олакшано праћење рада возача у условима проглашене ванредне ситуације, односно поштовање дефинисане изолације, наведено је у информацији коју је објавила Влада Републике Српске.

Закључак је у складу са наредбом Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване вирусом корона, која је у примјени од 16. марта.

Овом наредбом, између осталог, дефинисано је и поступање са возачима у међународном превозу робе.

У Федерацији БиХ је донесена наредба на основу које се идентично као и у Републици Српској поступа са возачима у међународном превозу робе.