latinica  ћирилица
20/03/2020 |  15:31 | Аутор: СРНА

Вишеград: Под надзором 170 лица

 У Вишеграду нема заражених вирусом корона, а под надзором је 170 лица, од којих је двоје било у директном контакту са зараженима, подаци су општинског Штаба за ванредне ситуације.
Вишеград - Фото: РТРС
ВишеградФото: РТРС

Након састанка Штаба саопштено је да је, на основу одлуке Владе Републике Српске, донесена нова наредба којом се до 30. марта забрањује рад свим угоститељским објектима на подручју ове општине.

Забрана рада продужена је и за спортске кладионице, фитнес-центре, дјечије играонице и све спортске клубове. Радно вријеме трговинских радњи радним даном је ограничено на период од 7.00 до 18.00 часова, док драгстори могу да раде до 22.00 часа.

Штаб за ванредне ситуације позвао је на одговорно понашање сва лица која су из иностранства допутовала на подручје општине Вишеград и која морају бити у кућној изолацији, истичући да ће у супротном сносити кривичну одговорност.

Свим осталим грађанима препоручено је да предузму све потребне санитарно-хигијенске мјере у складу са препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, те да кретање сведу на минимум, односно своје домове напуштају само у случају пријеке потребе. /крај/јб/аб/фото