latinica  ћирилица
20/03/2020 |  15:33 | Аутор: СРНА

Рача: Jош се уређују три шатора са 60 кревета

Шатори за смјештај лица која из иностранства улазе у Републику Српску на граничном прелазу Рача данас се још уређују и за сада у њима нико не борави.
Шатори (илустрација) -
Шатори (илустрација)

Шеф Одсјека цивилне заштите у Бијељини Драго Ристић рекао је Срни да ће на овом граничном прелазу бити подигнута три шатора са 60 кревета.

Он каже да се рјешава питање снадбијевања водом ове локације, као и санитарних просторија, што је проблем који није ријешен ни на граничном прелазу који је у функцији.

У превенцији и спречавању ширења вируса корона Предсједништво БиХ донијело је Одлуку о ангажовању Оружаних снага БиХ за потребе пружања помоћи цивилним органима у посебним објектима, шаторима, за смјештај лица која долазе у БиХ из иностранства.

Припадници Оружаних снага БиХ јуче су почели постављање шаторских насеља за лица која намјеравају да уђу у БиХ, а с циљем спречавања ширења вируса корона.

Смјештајни капацитет шаторских насеља је око 1.000 мјеста, и то у Градишци 200 особа, на граничним прелазима Изачић код Бихаћа, Бијача код Мостара и Брод по 100, на Рачи код Бијељине, Шепку код Зворника и Вардишту код Вишеграда по 50 и Клобуку код Требиња 20 лица.

Сви који се одлуче вратити у БиХ из било које друге земље у карантину, у шаторском насељу ће морати провести 14 дана.