latinica  ћирилица
20/03/2020 |  15:35 | Аутор: СРНА

Показати солидарност и одговорност

 Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске позвало је волонтере који могу и желе да помогну и да покажу солидарност, али и одговорност, као и много пута до сада, да се јаве надлежним институцијама како би испоштовали превентивне мјере с циљем заштите здравља.
Министарство породице, омладине и спорта -
Министарство породице, омладине и спорта

- Волонтери несебично помажу онда када је помоћ најпотребнија и знајући колика је жеља да се помогне апелујемо да не предузимају самоиницијативно активности. Позивамо на опрез и поштовање инструкција надлежних институција, јер су они којима је помоћ најпотребнија ризична група у ситуацији када постоји опасност од ширења вируса корона и не желимо да их, било каквим несмотреним потезом, доведемо у опасност - саопштено је данас из Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

Републичка управа цивилне заштите расписала је јавни позив за ангажовање волонтера према исказаним потребама за доставу хране и лијекова лицима старијом од 60 година док траје опасност од корона вируса, а заинтересовани се могу јавити на позив да помогну с јасно преузетим упутствима за помоћ.

- Циљ ових активности јесте да се помогне суграђанима који су потенцијално најугроженији уколико дођу у контакт са вирусом и зато још једном апелујемо на дисциплину и поштовање прописа како бисмо помогли онима којима је помоћ потребна, а истовремено избјегли могућност ширења вируса - наводи се у саопштењу.

Министарство породице, омладине и спорта апелује да грађани који се окупљају на излетиштима и у природи воде рачуна о мјерама предострожности које је прописало Министарство здравља и социјалне заштите и да боравак у природи не претварају у већа окупљања како би биле избјегнуте све могућности евентуалног ширења вируса и угрожавања здравља суграђана.