latinica  ћирилица
20/03/2020 |  15:54 | Аутор: СРНА

Градишка: Пацијенти да не крију да ли су били у контакту са обољелима

Директор Дома здравља Градишка Весна Глувић Челић апеловала је данас да пацијенти приликом доласка у Дом здравља или Болницу Градишка доктору не крију да ли су били у било каквом контакту са лицима која су обољела или се сумња да су обољела од вируса корона.
Градишка -
Градишка

- Само на тај начин ћемо смањити могућност појаве инфекције међу здравственим радницима, а у супротном ће нам бити редови десетковани и нећемо бити у стању да се изборимо са новонасталом ситуацијом - нагласила је Челићева.

Начелник Хигијенско-епидемиолошке службе градишког Дома здравља Слађана Тепавац рекла је да у Градишци до сада није регистрован ниједан случај заразе вирусом корона, а да је под здравственим надзором више од 450 лица.

Она је додала да се константно повећава број особа под здравственим надзором, којима је одређена мјера самоизолације, али да је епидемиолошко стање и даље стабилно и под контролом.

Тепавчева је нагласила да је веома важно да се особе у самоизолацији придржавају упутстава, како би се спријечило ширење вируса.

Она је навела да је најбитније да такве особе остану код куће, у просторији коју могу редовно провјетравати, да избјегавају блиски контакт са другим људима, те да воде рачуна о личној хигијени и дезинфикују простор у којем бораве.