latinica  ћирилица
20/03/2020 |  17:18 ⇒ 17:26 | Аутор: СРНА

У Клинички центар Војводине стигло пет респиратора из Кине

У Клинички центар Војводине данас је из Кине стигло пет респиратора за обољеле од вируса корона, од укупно 18 које су обезбиједили Влада Србије и предсједник Александар Вучић, рекао је предсједник Покрајинске владе Игор Мировић.
Клинички центар Војводина (фото:dijagonala.com) -
Клинички центар Војводина (фото:dijagonala.com)

Он је у Клиничком центру Војводине рекао да ће сутра доћи још заштитне опреме.

Мировић истакао да је АП Војводина спремна за све сценарије када је у питању овај вирус.

- Имали смо довољан број респиратора, али је данашња пошиљка веома значајна за оно што нас евентуално очекује у најгорем случају - рекао је Мировић у Клиничком центру Војводине након уручивања донације.

Он је подржапо и захвалио се здравственим радницима који су у првим редовима борбе против вируса корона.

Директор Клиничког центра Војводине Едита Стокић поновила је јутрошњу информацију да се на Клиници за инфективне болести тренутно налази седам пацијената од којих је троје тешког општег стања, те да су прикључени на респираторе.

Стокићева је оцијенила да је опште стање осталих пацијената задовољавајуће.

- У интензивној јединици Клинике за инфективне болести имамо још места, а капацитети КЦВ-а су у могућности да се преоријентишу и за много већи број пацијената који захтевају лечење свих оболелих од вируса корона - поручила је Стокићева.

Мировић и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку дјелатност Зоран Милошевићем, обишли су данас и кол-центар Медицинског факултета у ком 60 студената већ недјељу дана волонтира.

Студенти разговарају свакодневно са грађанима који се налазе у кућној изолацији и код којих постоји сумња да су били у контакту са особама обољелим од вируса корона, које су дошле из иностранства.