latinica  ћирилица
20/03/2020 |  18:52 ⇒ 19:20 | Аутор: РТРС

Арлов: Сваки ваш живот и здравље је велика вриједност

Предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов поручио је да је сваки живот, живот од најстаријих до најмлађих пуно вриједан на Косову и Метохији и да нас ова ситуација мора научити да цијенимо здравље, слободу, да цијенимо малобројне пријатеље који стану уз нас кад је натеже.
Милорад Арлов (фото: radiomitrovicasever.com) -
Милорад Арлов (фото: radiomitrovicasever.com)

- Тешка ситуација која је захватила скоро целу планету много тога је промијенила у начину наших живота. Посебно уз сву тежину живота није мимоишла ни вас на Косову и Метохији. Вирус који нас је све захватио не бира границе, нацију, пол старосну доб. Богате државе Европе су у још већој муци и нажалост броје свакодневно на стотине мртвих. Али морамо вјеровати у себе, у препоруке стручњака и поштовати упуте институција јер други нико не може нам помоћи ако сами себи не помогнемо дисциплином и превазиђемо ову пандемију која нас је све захватила. Како све зло прође које смо проживели и проживљавамо, проће и ово. Морамо бити стрпљиви! Драги моји пријатељи, кумови, браћо, драга дјецо ваш сваки живот, живот од најстаријих до најмлађих је пуно вриједан на Косову и Метохији - каже Арлов.

Мислећи на дјецу и младе и њихову младеначку енергију, Арлов им поручује да је употребе учећи, читајући, помажући родитељима у кући, јер ће тако заштити себе, своје најближе, бити корисни и научити много тога.

- Свака невоља учи нас како да будемо добри људи, стрпљиви и савјесни. Ова ситуација мора нас научити да ценимо здравље, слободу, да ценимо малобројне пријатеље који стану уз нас кад је натеже. Вјерујемо да ћемо из ове тешке ситуације изаћи хуманији, паметнији, мудрији и снажнији. Ви сви добро знате да ми је много стало до вас Срба на Косову и Метохији. Да сам ваш велики пријатељ и тешко ми је кад смо овим мјерама предострожности спречени да се виђамо. Надајмо се да то неће дуго трајати, да ће се опет живот вратити нормалним токовима. Будите солидарни сви који живите на Космету јер сви ви и сви у региону, а нарочито у Европи имамо исти проблем. Морамо вјеровати да ово неће дуго трајати, молити Бога да нас и све око нас заштити. Али да краће траје и прије прође ова заједничка мука много тога овиси од нас самих. Угледајмо се на наше велике пријатеље Кинезе. Неколико мјесеци нажалост уз велике жртве мукотрпно и стрпљиво излазе из ове тешке ситуације. Вјерујемо да код нас жртва неће бити. Вјерујмо у боље сутра - поручио је Арлов.