latinica  ћирилица
20/03/2020 |  19:50 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Од 23. марта учење на даљину и за студенте

Универзитет у Бањалуци од понедјељка 23. марта, почиње са извођењем наставе по систему учење на даљину због ситуације проузроковане вирусом корона, саопштено је из овог Универзитета.
Универзитет - Бањалука - Фото: РТРС
Универзитет - БањалукаФото: РТРС

Универзитет је у протеклом периоду обавио припреме за кориштење платформе за електронско учење Google Clasroom, а поред ове платформе, за учење на даљину доступна је и платформа Hangouts Meet, али и низ других платформи за овакве видове учења.

Путем наведених платформи, поштујући ауторска права, студентима је могуће обезбиједити несметан приступ презентацијама које се користе у наставном процесу, ријешеним задацима, студијама случаја, аудио и видео записима, као и другим материјалима потребним за реализацију наставног процеса.

На интернет страници Универзитета, налазе се јасна упуства за кориштење платформе Google Clasroom. Такође, постоји могућност и консултација студената са наставницима, а коју је могуће вришти електронским путем.

Одлука о организовању овог облика наставе, донесене је на основу Инструкције Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, којом је омогућено праћење наставног процеса на даљину.