latinica  ћирилица
20/03/2020 |  22:02 | Аутор: srpskainfo.com

УЕФА предложила још два датума за крај сезоне

Недуго послије конференцијског састанка УЕФА је предложила националним савезима, руководствима такмичења и клубовима да се сезоне која је прекинута због пандемије вируса корона заврши до 30. јуна.
УЕФА    (Фото:uefa.org) -
УЕФА (Фото:uefa.org)

То се односило и на Лигу шампиона и Лигу Европе, те бараж за одлазак на Европско првенство, а радна група европске куће фудбала је послије тога утврдила да многа такмичења неће моћи да се окончају у том року.

Поједини европски медији преносе вијест да је из Ниона отишао приједлог са још два датума за крај прекинутих такмичења: 31. јул и 31. август.

Ипак, тек то доноси нове проблеме. Наиме, великом броју играча уговори истичу посљедњег дана јуна и поставља се питање да ли би они остали у својим екипама.

Поред тога ту су и уговори са ТВ кућама о правима преноса, као и спонзорима, што је такође потребно изнивелисати како би сви били задовољни.

УЕФА је учинила први корак како би клубовима који губе новац због пандемије вируса корона донекле олакшала функционисање, јер је рок за добијање лиценци за домаа и европска такмичења помјерила са 31. марта на 30. април.

То је само кап у мору проблема који су се нагомилали, а посљедице свега што се дешава највише ће да се осјете у сиромашним земљама и “малим“ лигама какве су, нажалост БиХ и њено првенство Премијер лига.