latinica  ћирилица
21/03/2020 |  07:41 ⇒ 07:48 | Аутор: sputniknews.com

Слетјели држављани Србије који су били "заробљени" на аеродромима у Европи

Aвион Ер Србије довезао је држављане Србије који су били заробљени на аеродромима "Шарл де Гол" у Паризу и "Шипол" у Амстердаму.
Путници слетјели на аеродроме у Београду, (Фото:  Тањуг / Андрија Вукелић) -
Путници слетјели на аеродроме у Београду, (Фото: Тањуг / Андрија Вукелић)

Једна од путница, Снежана Јовановић из Свилајнца, рекла је за Тањуг да су на лету из Париза одлично прошли и да није било проблема.

- Захваљујем предсједнику Александру Вучићу и свима који су организовали овај лет како би стигли у Србију - рекла је Јовановићева.

Студент Лаген универзитета у Холандији Ђорђе Димитров рекао је да су у петак у 11 сати обавијештени да је држава Србија организовала лет.

- Наша амбасада у Холандији је све ефикасно средила. Захваљујем посади авиона, особљу и Влади Србије која је послала овај авион и тиме исказала поштовање према свима нама“ -истакао је Димитров и додао да је ситуација у Холандији тешка.

- Све је затворено у овом тренутку. Стање се мијења из дана у дан, и мислим да ће бити само још горе - рекао је Димитров.

Један од путника, Арпад Лацко из Суботице, истакао је да је сада све на пристиглим путницима, да буду одговорни и поштују мјере предострожности.

Ова група држављана Србије синоћ је долетјела у Београд.

Широм Европе на аеродромима се налазе и грађани Србије који су заробљени због измјена у ваздушном саобраћају до којих је дошло након што су многе државе увеле мјере за спречавање ширења вируса корона.

Тим поводом, предсједник Србије Александар Вучић је рекао да је Влада Србије спремна да пошаље авионе за српске студенте и друге грађане који су остали заробљени на аеродромима у иностранству.

- Спремни смо да пошаљемо наше авионе и да то платимо - навео је том приликом Вучић.