latinica  ћирилица
21/03/2020 |  08:43 ⇒ 25/03/2020 | 08:36 | Аутор: СРНА

Сребреница: Свакодневно достављање хране старијим лицима

Међународни форум солидарности /ЕММАУС/ свакодневно ће у оквиру пројекта "Један оброк дневно" бесплатно достављати по један оброк на кућну адресу за 160 старих и болесних особа које су саме или су у питању стари брачни парови са подручја Сребренице и Братунца.
Међународни форум солидарности - Фото: СРНА
Међународни форум солидарностиФото: СРНА

Из "Еммаус"-а су појаснили да настављају редовну активност и у ванредним околностима предузимајући све мјере превенције у складу са мјерама заштите од ширења вируса корона.

- Да би сва термички обрађена храна сигурно стигла до крајњих корисника обављају се додатне мјере дезинфекције простора за припрему хране, као и возила за дистрибуцију, а запослени користе прописну заштитну опрему - истичу у "Еммаусу".

Из ове организације су поручили корисницима да се не плаше, да бораве у својим домовима и да поштују мјере заштите које су уведене с циљем заустављања ширења вируса корона.

- Овај пројекат је намијењен за стара лица и у овом периоду борбе против ширења вируса корона, који је најкритичнији за старе особе, достављање хране на кућне адресе спречава њихову потребу за кретањем и прекомјерним контактима, те тако обезбјеђује њихову изолацију и штити од евентуалне заразе - додаје се у саопштењу.