latinica  ћирилица
21/03/2020 |  09:27 ⇒ 11:01 | Аутор: Вечерњи лист

Хрватска: Још 29 заражених вирусом корона (ВИДЕО)

Национални штаб цивилне заштите Хрватске саопштио је да су потврђена 29 нова случаја обољелих од вируса корона.
Болница (Фото: Shutterstock) -
Болница (Фото: Shutterstock)

- Због мањине који угрожавају себе и друге доносићемо све ригорозније мјере. Полиција ће водити рачуна о томе како се оне проводе и реаговати сваки пут када се не проводе. Наши животи ће се све више одвијати у затвореним просторима. То се у пракси показало као нужна мјера. Људи, останите код куће, осим оних који морају ићи на посао, а ми смо одредили ко су они. Сви послодавци морају обезбиједити све потребне мјере Видио сам јутрос људе како иду по двоје или троје. То не иде. Или два метра размака или ће вас полиција раздвајати - изјавио је министар унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић.

- Добро је то што је епидемиолошка ситуација и даље под надзором. Добро је и то што имамо податке о особама и њиховом кретању. Међутим, лоше је што појединци не поштују самоизолацију и упутства која даје штаб. Када се не поштују правила постоји могућност неконтролисаног ширења. Више не молим него захтијевам да се поштују мјере штаба. Потребно је да сви најозбиљније схвате ово - изјавио је хрватски министар здравља Вили Берош 

Берош је додао да се у Сплиту за терцијарну фазу припрема Спаладијум арена. Захвалио се Влади Уједињених Арапских Емирата на донацији заштитне опреме и маски која је синоћ стгла у Хрватску.