latinica  ћирилица
21/03/2020 |  09:47 ⇒ 09:48 | Аутор: СРНА

У Србију стижу кинески стручњаци и опрема

У авиону који стиже из Кине у Србију требало би да буду средства за дезинфекцију, маске, медицински апарати, заштитна опрема, али и шест кинеских медицинских стручњака који су водили лавовску битку за живота у Вухану, одакле је почела епидемија вируса корона, јавила је Радио-телевизија Србије.
Кина, помоћ (Фото: Facebook) -
Кина, помоћ (Фото: Facebook)

Највећи авион "Ер Србије" - "ербас А330", који је јуче полетио за Кину, спреман је да се врати назад пун медицинске опреме и кинеских медицинских експерата који ће помоћи у борби против вируса. Авион је полетио и очекује се да слети у Београд око 20.00 часова.

Амбасадор Србије у Пекингу Милан Бачевић рекао је да се велики број грађана Кине јавља амбасади и да желе да упуте помоћ и подршку Србији.

Према његовим ријечима, у понедјељак или уторак требало би да још један авион са помоћи из Кине дође у Србију.

Авион ће покупити помоћ у Шангају, Хуангџоу, а затим ће доћи и у Пекинг по донације, које ће прикупити Амбасада Србије у Кине.

Када је ријеч о вирусу корона у Кини, стање се побољшава из дана у дан и већ нема домаћих случајева заразе. То значи да су сви нови случајеви који се биљеже регистровани искључиво код људи који су допутовали из иностранства. Претходних дана забиљежен је 41 такав случај.