latinica  ћирилица
21/03/2020 |  10:43 | Аутор: РТРС

Ћорић: Бијељинској болници "Свети Врачеви" потребна помоћ у случају ширења вируса

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Недељко Ћорић истакао је у изјави за Срну да је Болници "Свети Врачеви" у Бијељини потребно 50 додатних кревета за карантин да би се на вријеме обезбиједили додатни капацитети у просторијама старе болнице у случају ширења заразе вирусом корона.
Недељко Ћорић -
Недељко Ћорић

Ћорић је нагласио да га је директор ове здравствене установе Милица Ловрић информисала да је планирано да се обезбиједи једна операциона сала за евентуалне болеснике заражене вирусом корона, те да су за те намјене неопходна додатна новчана средства у износу од 161.000 КМ.

- Потребна су и одређена медицинска средства и лијекови, као и апарат за анализу узорака, односно за тестирање на нови вирус корона, јер њихов транспорт у Бањалуку и чекање резултата траје најмање три дана, што изискује додатна новчана средства и вријеме - појаснио је Ћорић.

Он је изразио наду да ће републички Штаб за ванредне ситуције и Влада Републике Српске правовремено реаговати као и до сада и обезбиједити неопходна средства за потребе бијељинске болнице.

Ћорић је указао и на чињеницу да становници Бијељине имају проблем због недостатка заштитних маски и хигијенских рукавица које не могу да набаве у слободној продаји у апотекама и позвао све институције да помогну у набавци ових неопходних средстава, а све с циљем сузбијања ширења заразе вирусом корона.

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Српске рекао је да има информације да су поједини привредници са подручја Бијељине изразили спремност да помогну Болници "Свети Врачеви" у овим тешким тренуцима и позвао све који могу да на било који начин допринесу побољшању стања и помогну овој здравственој установи како би она и њени запослени сутра помогли својим суграђанима у случају ширења епидемије.

- Такође, молим све оне који су на било који начин одговорни или врше било какве јавне функције да ниво приправности и одговорности подигну на највећи могући ниво како би сви заједно допринијели заустављању ширења заразе да би Република Српска могла, након свега, што лакше и брже да санира посљедице ове пошасти и настави путем развоја и напретка - поручио је Ћорић.