latinica  ћирилица
21/03/2020 |  11:46 ⇒ 14:59 | Аутор: РТРС

Спријечити "увоз" вируса из иностранства (ФОТО)

Штаб за праћење епидемиолошке ситуације у Републици Српској одржаo је сједницу на којој су разматране примјене мјера када је у питању сузбијање ширења новог вируса корона у Републици Српској.
Републички штаб за ванредне ситуације (фото: facebook.com / VladaRepublikeSrpske) -
Републички штаб за ванредне ситуације (фото: facebook.com / VladaRepublikeSrpske)

- Предсједник Штаба за праћење епидемиолошке ситуације у Републици Српској Ален Шеранић извијестио је тим о епидемиолошкој слици у Републици Српској и нагласио да се тренутно ради на три главне групе мјера.

- Једна група мјера је усмјерена ка томе да спријечимо и ограничимо у максималној мјери "увоз" вируса из иностранства. Друга група мјера усмјерена је ка томе да сузбијемо ширење вируса унутар наше заједнице и трећа је група мјера која се спроводи тиче се јачања капацитета здравственог система - нагласио је министар Шеранић.

На сједници Штаба за праћење епидемиолошке ситуације, били су присутни: Наталија Тривић, министарка просвјете и културе, Срђан Рајчевић, министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, Соња Давидовић, министарка породице, омладине и спорта, Антон Касиповић, министарка правде и Лејла Решић, министар управе и локалне самоуправе разговарали су о појединачним мјерама унутар сектора своје надлежности.

Наглашена је потреба веће одговорности грађана којима је изречена мјера кућне изолације и да ће у случају кршења ове мјере бити примјењене све законом предвиђене санкције.