latinica  ћирилица
21/03/2020 |  14:06 ⇒ 14:11 | Аутор: РТРС

Подршка херојима у здравству (ФОТО)

Свако вријеме има своје хероје. Хероји данашњег времена су људи из здравства.
Хероји данашњег времена (фото: sss-zss.si) -
Хероји данашњег времена (фото: sss-zss.si)

Иако смо принуђени да сједимо код куће, можемо много тога да урадимо да помогнемо људима који су на првим линијама умјесто нас. Тим људима су потребне заштитне маске, рукавице, наочаре и мантили.

Из Савеза Срба Словеније поручују да неће сједити скрштених руку. Позивамју све грађане и организације да им се прикључе и помогну да сакупе средства за набавку неопходне опреме за наше хероје у здравственим домовима, болницама, клиничким центрима, домовима за старе у Србији, Републици Српској и Словенији.

- Позивамо све савезе Срба у дијаспори да са нама остваре контакт и координацију прикупљања средстава за нашу отаџбину Србију/Републику Српску. Позивамо све савезе других националних заједница у Словенији да се ујединимо у борби, у којој нема мјеста за различитости у вјери или нацији. Да заједно помогнемо нашим херојима у Словенији! - поручили су из Савеза Срба Словеније.

Савез ће ускоро објавити све неопходне информације у вези са овом акцијом, као и начине на које можете да помогнете. Све информације биће објављене на њиховој фејсбук страници Савез Срба Словеније - Zveza Srbov Slovenije и порталу www.sss-zss.si.

На насловној страни је лице здравственог радника након сати и сати указивања помоћи жртвама корона вируса.

На слици је лице хероја Zhang Xiaolei!

Извор: sss-zss.si