latinica  ћирилица
21/03/2020 |  14:19 | Аутор: СРНА

Умјесто куцања на отворена врата, Џаферовић да донира заштитна средства

Из Координационог тијела БиХ за заштиту и спасавање поручили су предсједавајућем Предсједништва БиХ Шефику Џаферовићу да "умјесто куцања на већ отворена врата искористи предсједнички и страначки ауторитет и хитно, кад већ није до сада, набави више хиљада пари заштитних рукавица, маски и дезинфекционих средстава и донира их свим медијским кућама у БиХ и тако покаже истинску бригу за здравље њихових запослених.

У саопштењу из Министарства безбједности у Савјету министара истичу да су веома захвални Џаферовићу на писму да се "све уради на обезбјеђивању што сигурнијих услова за рад новинара", те га подсјећају да су кризни штабови, од општинских, кантоналних до ентитетског нивоа дали прецизна упутства за све грађане, а то се посљедично односи и на запослене у медијским кућама.

- Координационо тијело је већ предузело мјере на нивоу БиХ да се конференције за новинаре одржавају у холу Парламентарне скупштине БиХ гдје новинари могу међусобно бити удаљени по више метара или испред зграде, тако да се те мјере већ проводе - наглашава се у саопштењу.

Из Министарства безједности у Савјету министара наводе и да је министар безбједности и предсједник Координационог тијела БиХ Фахрудин Радончић као дугогодишњи новинар и оснивач највеће медијске куће у БиХ након рата, и по том основу изузетно забринут за здравље сваког новинара и других запослених у медијским кућама.

- Али, такође, министар Радончић је једнако тако забринут за здравље сваког грађанина БиХ или припаднике било које струке и сегмента друштва. Стога желимо истаћи важност да сви запослени у медицинским установама, полицији, Оружаним снагама, електропривредном систему, градским или регионалним предузећима водовода и канализације и многим другим експертским струкама од чијег ће здравља и претходне самозаштите зависити стратешко одржавање и функционисање живота свих грађана БиХ, такође буду једнака брига појединих чланова Предсједништва БиХ - поручили су Џаферовићу из Министарства безбједности.