latinica  ћирилица
21/03/2020 |  14:38 ⇒ 16:50 | Аутор: СРНА

Званичници Српске и њени представници о епидемиолошкој ситуацији

Званичници Републике Српске и њени представници у другим институцијама данас су анализирали досадашње мјере у борби против вируса корона, те је Републичком штабу за ванредне ситуација дата препорука да донесе одлуку о забрани кретања за све грађане на цијелој територији Републике Српске од 20.00 часова увече до 5.00 часова ујутро.
Представници Републике Српске (фото: vladars.net) -
Представници Републике Српске (фото: vladars.net)

У Бањалуци су данас о епидемиолошкој ситуацији разговарали предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић и директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић.

Шеранић је упознао званичнике са тренутном епидемиолошком ситуацијом у Републици Српској и мјерама које Министарство здравља и социјалне заштите и здравствене институције предузимају с циљем спречавања ширења вируса корона, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

На састанку су анализиране досадашње мјере у борби против вируса корона, те разматране мјере које ће бити предузимане у наредним данима.

Највиши званичници Републике Српске, заједно са представницима других институција, свакодневно одржавају састанке поводом епидемиолошке ситуације у Српској.

Наредни састанак биће одржан сутра у 12.00 часова у кабинету предсједника Владе Републике Српске.